Pogoji poslovanja

Mlacom d.o.o.
Pot heroja Trtnika 27
1261 Ljubljana-Dobrunje

ID za DDV: SI23433116
Matična št. 5287677

Podjetje Mlacom d.o.o.je upravljalec spletne trgovine mlacom.si

 

Dobavljivost artikla

"na zalogi" = artikel je na zalogi v trgovini Mlacom. Strežnik posodablja zalogo vsako uro (lahko se hipotetično zgodi, da smo imeli zadnji kos na zalogi in ga je nekdo ravnokar kupil, na strani pa še vedno piše "na zalogi").

"na zalogi za pošiljanje" = artikel je na zalogi v alociranem skladišču*, običajno je naročilo zaključeno v 1-2 dneh. *Prevzem v alociranem skladišču NI možen.

"na zalogi pri dobavitelju" = artikel je na zalogi pri dobavitelju, običajno je naročilo zaključeno v 3-7 dneh. Rok dobave je v redkih primerih daljši od predvidenega (če dobavitelju zmanjka zaloge), vendar ne več kot 30 dni (ZVPot-1 člen 25.a).

"trenutno nedobavljivo" = artikla ni na zalogi niti pri nas niti pri dobavitelju. Svetujemo izbiro alternative.

 

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da kupcu kadarkoli zagotovi naslednje informacije:

-identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra)
-kontaktni podatki, ki uporabniku omogočajo komunikacijo s ponudnikom
-bistvene značilnosti blaga
-pogoji, stroški in možni načini dostave blaga
-jasno in nedvoumno določene cene
-možni načini plačila
-časovna veljavnost ponudbe ter pogoji in roki za odstop od pogodbe
-postopek pritožbe
 

Veljavnost ponudbe in cene

Cene ob oddaji naročila so v EUR, informativno pa lahko v spletni trgovini izberete tudi prikaz cen v HRK, GBP in USD.

Tuja podjetja z veljavno DDV številko znotraj EU in tuja podjetja izven EU, so pri nakupu blaga oproščena DDV. Dostavne storitve se vedno obračuna z DDV.

Pri nakupu veljajo cene v trenutku oddaje naročila. Vse cene vključujejo DDV. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo le za nakupe v spletni trgovini mlacom.si in se lahko razlikujejo od rednih cen v prodajalni Mlacom d.o.o.

Izdelkov dražjih od 5000 eur + ddv ni moč kupiti v spletni trgovini, ponudba je le informativne narave. V primeru, ko želite kupiti izdelek v vrednosti nad 5000eur+ddv, se prosimo obrnite na email prodaja@mlacom.si ali telefon 01/500 8775 in poslali Vam bomo ponudbo.

Lastništvo blaga

Dobavljeno blago je do celotnega plačila last podjetja Mlacom d.o.o.

Računi

Skrbimo za okolje, zato se računi lahko pošiljajo v elektronski PDF obliki na e-mail kupca. Račun lahko kupec digitalno arhivira ali pa natisne in fizično shrani za potrebe morebitnega uveljavljanja garancije.

Proračunski porabniki račun prejmejo v obliki e-računa

Računi so davčno potrjeni, zato naknadne spremembe računov niso možne.

Reklamacije računov sprejemamo 7 dni od izdaje računa.

Reklamacije

Kupec lahko reklamira blago, če nima lastnosti, ki mu jih je prodajalec obljubil, če so poslani napačni izdelki, v napačni količini, barvi ali kako drugače odstopajo od naročila.

Kupec lahko v primeru reklamacije v skladu z zakonskimi omejitvami zahteva zamenjavo blaga, njegovo popravilo ali vračilo kupnine.

Kupec lahko blago reklamira v 8 dneh od nakupa in zahteva takojšnjo zamenjavo za enak, brezhiben artikel ali pa v zakonsko določenem roku in pod pogoji za uveljavljanje reklamacije iz naslova stvarne napake.

Kupec lahko blago reklamira tako, da ga prodajalcu prinese osebno ali pa ga v predhodnem dogovoru s prodajalcem pošlje na naslov podjetja. Če želi kupec vrniti blago na stroške prodajalca, se mora o tem predhodno dogovoriti s prodajalcem. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

Garancija

Garancija se uveljavlja samo z garancijskim listom ali računom in NUJNO tudi opisom napake.

Garancija učinkuje na ozemlju Republike Slovenije, garancijo izvaja garant.

Blaga, poslanega na servis garanta brez opisa napake in/ali brez računa/garancijskega lista, garancijsko ne obravnavamo in bo počakalo do kontakta stranke in dopolnitve dokumentacije. Garancijski postopek začne teči z dnem, ko servis garanta prejme vse potrebne dokumente. 

Kupec lahko blago reklamira tako, da ga prinese osebno ali pošlje na servis garanta.

Vsak izdelek ima ob pravilni uporabi zagotovljeno zakonsko predpisano 12 mesečno garancijo. Prodajalec lahko ponudi še dodatno prostovoljno garancijo, ki je daljša od 12. mesecev. Garancijski roki za posamezne izdelke so zapisani v podrobnostih artikla, garancijskem listu ali na računu, ki ga prejmete ob nakupu.

Pri prostovoljni garanciji za blago prodajalec določa, da garancija učinkuje le na stranke prodajne pogodbe in ne tudi na tretje osebe, ki bi naknadno pridobile lastninsko pravico.

Zakonski rok za popravilo oz. odpravo napake za potrošnike je 30 dni, od dneva, ko je garant prejel zahtevo za uveljavljanje garancije z vsemi potrebnimi prilogami. Rok se lahko podaljša za 15 dni, v tem primeru servis obvesti stranko in pojasni okoliščine.

V primeru, da garant v zakonskem roku ne odpravi napake, je dolžan potrošniku brezplačno zamenjati izdelek z novim izdelkom enakih lastnosti.

V primeru, da artikla ni več na zalogi oziroma ni več dobavljiv in ga zato ni možno nadomestiti z enakim, se po medsebojnem dogovoru s stranko artikel zamenja za takega, ki cenovno in kvalitetno ustreza reklamiranemu.

Pri neupravičenih reklamacijah, ko napaka v servisu ni ugotovljena, si pridružujemo zaračunati porabljen čas za testiranje in odkrivanje napake. Kompatibilnosti in ustrezne združljivosti s starejšimi oziroma z ločeno kupljenimi komponentami ne moremo garantirati in ta vrsta težav se ne smatra kot razlog za uveljavljanje garancije.

Za fizično uničene komponente garancija ne velja.

Odstop od pogodbe in vračilo blaga

Če z izdelki, ki ste jih kupili v spletni trgovini mlacom.si iz kakršnegakoli razloga niste zadovoljni, jih lahko skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov, vrnete v 14. dneh po prejemu na sedež podjetja Mlacom d.o.o., Pot heroja Trtnika 27, 1261 Ljubljana ali nas o tem pisno obvestite na info@mlacom.si v roku 14 dni po prejemu blaga. V slednjem primeru morate najkasneje v naslednjih 14 dneh blago nepoškodovano, neuporabljeno in z vso priloženo dokumentacijo tudi vrniti. Nemudoma, oziroma najkasneje v 14 dneh vam bomo vrnili celotni plačani znesek naročila. Dolžni ste pokriti le neposredne stroške vračila blaga. Pošiljk z odkupnino ne sprejemamo.

OBRAZEC ZA VRAČILO BLAGA

 

Izdelki morajo biti neuporabljeni in nepoškodovani, v zaprti originalni embalaži katera je pomemben del artikla in v nespremenjeni količini. Pri vračilu obvezno priložite kopijo ali originalni račun oziroma dobavnico in izpolnjen obrazec za vračilo blaga.

Izdelkov, ki so naročeni posebaj za znanega kupca in od tujih dobaviteljev (rok dobave 3-7dni), ter so že naročeni in na poti v nam, ne moremo preklicati, saj je strošek poštnin že nastal. Za možnosti preklica naročil pod posebnimi pogoji nas kontaktirajte.


Možnost vračila blaga oziroma odstopa od pogodbe ne velja v naslednjih primerih:


-če je blago narejeno po natančnih navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam ali če gre za izdelek, ki mu je že potekel rok uporabe.
-pri programski opremi, če je potrošnik odprl pečat ali registriral ali aktiviral ključ.

-če je izdelek vidno rabljen ali je vsebina ali embalaža pomankljiva (sem spadajo tudi pretrgani pečati, ki stranki garantirajo novo blago, npr prenosniki, monitorji..)

-če gre za tonerje ali kartuše ali flaške z odprto embalažo.

-če je kupec podjetje, sprejema pogoje poslovanja, ki veljajo za podjetja.

Podjetja, samostojni podjetniki in druge pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbe v 14 dneh ali vračila kupnine, kot to velja za fizične osebe. Želje za vračilo v tem primeru obravnavamo individualno in v okviru možnosti dobaviteljev.

Servis

Servis izdelkov kupljenih v spletni trgovini mlacom.si se vrši v pooblaščenih servisih dobaviteljev, ki so navedeni na garancijskem listu, ostalo v Mlacom d.o.o., Pot heroja Trtnika 27, 1261 Ljubljana.

Poškodovane poštne pošiljke

V kolikor po Pošti Slovenije prejmete vidno poškodovano pošiljko, oziroma škodo ugotovite naknadno od odprtju, TAKOJ o tem obvestite dostavno službo (voznika ali vašo lokalno pošto, ki vam je pošiljko dostavila). Nujno shranite kompleten izdelek in vso embalažo, na kateri je običajno vidno tudi mesto poškodbe. Skupaj z osebjem pošte boste naredili ¨zapisnik o poškodovani pošiljki¨, ki ga podpišete Vi in osebje Pošte. Svetujemo, da poškodbe tudi foto dokumentirate. Zapisnik je osnova za uveljavljanje reklamacije, brez njega ne moremo začeti postopka reklamacije. Po prejetju vse potrebne dokumentacije, se na Pošto Slovenije poda zahtevek za odškodnino. Škodne zahtevke na Pošti Slovenije obravnavajo komisijsko in na podlagi odobritve se kupcu vrne kupnina oziroma naroči nov artikel.

Pogodba in hramba naročil

Naročila opravljena v spletni trgovini mlacom.si in podatke o pogodbah hrani ponudnik. Če kupec želi, se mu lahko pogodba ponovno pošlje po e-mailu v PDF obliki. Pogodbe so sklenjene v slovenskem jeziku na področju slovenije in v slovenskem ali angleškem jeziku za ostale trge.

Varovanje osebnih podatkov

Spletna trgovina mlacom.si se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov. mlacom.si ne bo nikoli prodal ali delil vaših osebnih podatkov s tretjimi osebami ali drugim podjetjem.
Vaše podatke uporabljamo le za nemoten potek naročil. Prav tako jih lahko uporabimo za prilagoditev delovanja spletne trgovine, kar bo povečalo učinkovitost ob brskanju in nakupovanju.

Dobavljivost

Dobavni roki navedeni pri posameznem artiklu so informativne narave in so odvisni od ažurnosti informacij dobaviteljev. Navedeni so v delovnih dnevih, vedno pa se trudimo naročeno blago odpremiti v najkrajšem času.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših možnostih trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti artiklov, njihova dobavljivost in cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. Vzrok morebitnih napak je lahko tudi tehničen (napaka pri prenosu cene oziroma opisa lastnosti s strani dobavitelja) oziroma zaradi višje sile. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil preklic naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Mnenja, pritožbe in spori

Kupec lahko svoje mnenje, pritožbo, spor, komentar ali ugovor naslovi na sedež podjetja Mlacom d.o.o., Pot heroja Trtnika 27, 1261 Ljubljana ali na elektronski naslov info@mlacom.si .

Morebitne pritožbe ponudnik rešuje v imenu dobrega poslovnega sodelovanja, zato bo kupcu v roku 8 dni od prejetja pisne pritožbe potrdil, da je prejel njegovo pritožbo ter ga obvestil o poteku postopka ter o predvidenem času obravnave.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. V primeru, da morebitnega nastalega spora potrošnik in ponudnik ne rešita sporazumno z metodo medsebojnega reševanja pritožb, je za spore pristojno sodišče v Ljubljani.

Izvensodno reševanje sporov

Ker ima Mlacom d.o.o. učinkovit sistem obravnavanja pritožb, skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na povezavi.

Napake v spletni trgovini mlacom.si

Za morebitne napake v spletni trgovini mlacom.si se vam vnaprej opravičujemo in prosimo za razumevanje.  Hvaležni bomo, če nas na njih opozorite, da jih bomo lahko popravili.

Fotografije

Fotografije so lahko simbolične in ne odražajo vedno dejanskega stanja. Izdelke kateri vas zanimajo svetujemo, da si ogledate tudi na uradni strani proizvajalca.

Opis in specifikacije izdelkov.

Veliko strank želi čimprej po izidu komponent te tudi naročiti. Trudimo se, da so izdelki čimbolje poimenovani, opisani in drugače urejeni. Ker pa je izdelkov zelo veliko, je izredno težko vse umestiti, urediti in opisati takoj, ko so prvič dobavljivi. Zato smo se odločili, da nove izdelke čimprej ponudimo urejene do te mere, da jih kupec lahko najde v iskalniku po EAN kodi in tak izdelek lahko tudi naroči. Svetujemo vam, da na spletu najdete EAN kodo želenega izdelka in jo kopirate v iskalnik naše spletne trgovine.

Želite osebni stik z nami?

Zavedamo se, da je stik z našimi kupci najpomembnejši, zato smo vam na voljo vsak delovni dan od 8.00 do 17.00h na sedežu podjetja v Ljubljani.

 

Ekipa Mlacom vam želi prijetno nakupovanje ;)

Na spletni strani MLACOM poleg obveznih piškotkov uporabljamo še analitične in oglaševalske piškotke ter piškotke družbenih omrežij.

V kolikor s tem soglašate, vas prosimo da kliknete na gumb "POTRJUJEM". Za natančen opis in nastavitev rabe posameznih piškotkov, kliknite na gumb NASTAVITVE PIŠKOTKOV.

×
Upravljanje s piškotki na spletnem mestu MLACOM
Obvezni piškotki

so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje. Za njihovo uporabo nismo dolžni pridobiti soglasja.

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

1. Splošno o piškotkih 1.1. Kaj so piškotki

Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina sodobnih spletnih mest shrani v naprave uporabnikov, torej oseb, ki s svojimi napravami katerimi dostopajo določene spletne strani na internetu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom uporabnika, saj lahko v brskalniku, ki ga uporabnik uporablja, hranjenje piškotkov omeji ali onemogoči.

Tudi ob obisku spletne strani in njenih podstrani, ter ob izvajanju operacij na strani, se na vaš računalnik, telefon oziroma tablica, samodejno oziroma ob vašem izrecnem soglasju namestijo določeni piškotki, preko katerih se lahko beležijo različni podatki.

1.2. Kako delujejo in zakaj jih potrebujemo?

Vsakemu obiskovalcu oziroma nakupovalcu je ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeljen piškotek za identifikacijo in zagotavljanje sledljivosti (t.i. "cookie"). Strežniki, ki jih podjetju nudi podizvajalec, samodejno zbirajo podatke o tem kako obiskovalci, trgovci oziroma nakupovalci uporabljajo spletno trgovino ter te podatke shranjujejo v obliki dnevnika uporabe (t.i. »activity log«). Strežniki shranjujejo informacije o uporabi spletne trgovine, statistične podatke in IP številke. Podatke o uporabi spletne trgovine s strani nakupovalcev lahko podjetje uporablja za anonimne statistične obdelave, ki služijo izboljševanju uporabniške izkušnje in za trženje izdelkov in/ali storitev preko spletne trgovine.

Posredno in ob pridobitvi soglasja, lahko spletna trgovina na napravo obiskovalca oziroma nakupovalca shrani tudi piškotke zunanjih storitev (npr. Google Analytics) ki služijo zbiranju podatkov o obiskih spletnih mestih. Glede zunanjih storitev veljajo pravilniki in splošni pogoji o obdelovanju osebnih podatkov, ki so dostopni na spodnjih povezavah.

2. Dovoljenje za uporabo piškotkov

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete spletno mesto takšne, da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate. V primeru, da ne želite uporabljati piškotkov na tem spletnih mest ali jih odstraniti, lahko postopek za to preberete spodaj. Toda odstranitev ali blokiranje piškotkov lahko rezultira v neoptimalnem delovanju tega spletnega mesta.

3. Obvezni in neobvezni piškotki ter vaše soglasje 3.1. Podjetje za uporabo obveznih piškotkov ni dolžno pridobiti vašega soglasja (obvezni piškotki):

Obvezni piškotki so piškotki, ki so nujno potrebni za pravilno delovanje spletne strani in brez njih prenos sporočil v komunikacijskem omrežju ne bi bil mogoč. Ti piškotki so prav tako potrebni, da vam v podjetju lahko ponudimo storitve, ki so na voljo na naši spletni strani. Omogočajo prijavo v uporabniški profil, izbiro jezika, strinjanje s pogoji in identifikacijo uporabnikove seje.

3.2. Piškotki, ki niso nujni z vidika normalnega delovanja spletne strani, in za katere smo dolžni pridobiti vaše soglasje (neobvezni piškotki):

Analitični piškotki

Ti piškotki nam pomagajo razumeti, kako naši obiskovalci uporabljajo našo spletno stran. S pomočjo njih izboljšujemo uporabniško izkušnjo in ugotavljamo zahteve in trende uporabnikov. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Oglaševalski piškotki

Vtičniki in orodja tretjih oseb, uporabljeni kot piškotki, omogočajo delovanje funkcionalnosti, pomagajo analizirati pogostost obiskovanja in način uporabe spletnih strani. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo. Te piškotke uporabljamo le, če ste s tem izrecno soglašali.

Piškotki družbenih omrežij

Omogočajo zagotavljanje vsebin za objavo v socialnih omrežjih in si zabeležijo vaše odločitve, da lahko zagotavljajo bolj osebno in izboljšano uporabniško izkušnjo. Te piškotke uporabljamo le, če ste ob uporabi spletnih strani prijavljeni v uporabniški račun Twitter, Facebook oziroma Google.

5. Kako upravljati s piškotki?

S piškotki lahko upravljate s klikom na povezavo "Nastavitve piškotkov" v nogi spletne strani.

Nastavitve za piškotke pa lahko nadzirate in spreminjate tudi v svojem spletnem brskalniku.

V primeru, da želite izbrisati piškotke iz vaše naprave, vam svetujemo, da se držite opisanih postopkov, s tem pa si boste najverjetneje omejili funkcionalnost ne samo našega spletnega mesta, ampak tudi večino ostalih spletnih mest, saj je uporaba piškotkov stalnica velike večine sodobnih spletnih mest.